Känner du någon som är beroende?

Orolig?

– när du känner någon som
har beroendeproblem

Har du någon som är beroende i din närhet?

Vill du hjälpa en anhörig som har problem med beroende?

Har du någon i din närhet som dricker eller spelar för mycket? Börjar du oroa dig för att det håller på att gå över gränsen? Eller kanske har det redan gjort det? Första steget för att hjälpa någon är att våga prata, men det kan kännas som ett väldigt svårt steg att ta. Var och hur ska man börja? En bra start är att berätta för personen var de kan vända sig för att få råd och stöd.

 

De flesta kommuners socialtjänst har öppenvårdsmottagningar dit man kan vända sig utan att behöva registrera sig, eftersom de vet hur jobbigt det kan kännas att bara ringa eller besöka dem. Företagshälsovård eller privata mottagningar med specialiserade alkohol- och drogterapeuter kan vara ett annat bra alternativ. Fråga oss så hjälper vi dig vidare.

Beroende på arbetsplatsen

Previct® – ett diskret stöd i din mobil

Oavsett till vilken vårdinstans man vänder sig finns nu Previct®, ett extra stöd i behandlingen. Previct® är en digital coach som finns med under hela behandlingen som ett extra stöd under dygnets alla timmar. Den möjliggör också att stora delar av vården kan skötas diskret i hemmet. Det innebär att man kan fortsätta jobba och ha en fullt fungerande vardag, men med lite extra stöd när det behövs som mest.

Det är inte fel att söka hjälp

Previct ett stöd vid både alkohol och spelberoende men kan även vara ett stöd för familjen

Previct® Alcohol består av en liten alkoholmätare och en app i mobilen där man utför nykterhetstest med foto-ID, jobbar med personliga mål och får stöd om suget blir för stort. Men bäst av allt är att behandlaren tidigt med hjälp av unika digitala biomarkörer kan se om man börjar må sämre och riskerar ett återfall, och då sätta in rätt stöd i rätt tid. Bra, eller hur?

Vid Previct® Gamble jobbar man på liknande sätt som för Previct Alcohol men inte med nykterhetstester utan daglig rapportering av spelande och får stöd att hitta strategier för att hantera spelsug och känslor kopplat till det.

Previct® Family finns för att beroende inte bara påverkar den som dricker eller spelar för mycket, det påverkar hela familjen – men kanske mest av allt barnen. Previct Family ger en möjlighet för närstående till den beroende att få ta del av behandlingen genom att själva svara på måendefrågor och få stöd i sina upplevelser av att vara närstående till någon med beroendeproblematik. Previct Family hjälper behandlare att skapa en mer heltäckande bild av hur hela familjen mår och vilket stöd som kan behövas. Det är inte ovanligt att till exempel barn i en familj där någon är beroende far illa på sitt håll, och också behöver en kommunikationskanal till någon som kan stötta och hjälpa. Dessutom är det otroligt motiverande för den som är beroende att se att framstegen inte bara påverkar hen personligen utan att hens barns mående förändras på ett positivt vis.

Ett bra första steg mot att söka vård kan vara att gå med i den slutna Facebookgruppen Stolt och Nykter med Previct®, där kan man läsa andras historier eller ställa frågor till några som vet hur det är.

Välkommen att höra av dig så kan vi hjälpa dig vidare till någon som idag jobbar med nykterhet och Previct®.

Tack för att du bryr dig!

Previct® Family

Previct Family

Stöd för hela familjen »

Previct® Gamble

Previct Gambling

Hantera ditt spelsug »

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om Previct eller var du kan få en?

Previct har genererat hundra tusentals nyktra och fria dagar och har haft över tusentals användare och finns tillgänglig hos både offentliga och privata vårdgivare över hela Sverige och i fler andra europeiska länder. Hör av dig så hjälper vi dig vidare till din närmsta vårdgivare. Klicka på knappen för att öppna ett formulär, skicka in det så återkommer vi till dig så snart som möjligt eller slå oss en signal så berättar vi mer. Självklart kan du vara anonym i ditt samtal med oss och dina kontaktuppgifter raderas så fort vi kontaktat dig.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.

Våra historier

Det här är historierna, våra historier. Vi som använder Previct®, i jobbet eller för att kämpa mot beroende. Det här är historierna om hur vi vinner små segrar varje dag, eller stora – som att till slut bli fri från beroendet. Det här är inga case. Det här är våra liv.

Loading…