Previct hjälper arbetsgivare med anställda med beroendeproblem

Previct® Work

– en möjlighet att rädda
en kollega

Previct Work

Previct®Work – framgångsrik beroendevård i mobilen

  • Snabb och enkel uppstart, ni är igång inom en vecka
  • Förhindra återfall, onödiga sjukskrivningar och behandlingshem
  • Behandlingen kostar som en lunch om dagen under 6 mån
  • Framtagen i nära samarbete med vården
  • Diskret behandling anpassad för arbetsplatsen
Kontakta oss och hjälp en kollega!

Så här enkelt kommer du igång med Previct Work

1
Kontakta oss när en medarbetare behöver hjälp med sitt beroende.
2
Vi kommer överens om ett startdatum samt skickar ut en blåsare.
3
Digitalt startmöte med en personlig vårdplan så att ni kan starta direkt.
Beroende på arbetsplatsen

Beroende på arbetsplatsen

Har du en kollega eller en anställd som du är orolig för har problem med alkohol eller spel? Det är ett alltför vanligt problem, men det kan vara väldigt svårt att veta hur du ska tackla det. Som arbetsgivare är det viktigt att tidigt identifiera problemet och ta tag i det, annars riskerar det att eskalera både vad det gäller lidande och kostnader. Man bedömer att ca 25% av alla arbetsplatsolyckor är kopplade till alkohol eller droger, till det kommer hög sjukfrånvaro, utbrändhet bland kollegor och inte minst risken att förlora en värdefull resurs.

Arbetsgivare kan få hjälp med Previct

Previct är ett effektivt digitalt stöd

Nu finns det nya, effektiva digitala stöd som används inom beroendevården. Med Previct® kan den anställda fortsätta jobba och du som chef kan känna dig trygg med att individen är nykter på arbetstid. Den anställda behöver inte lämna arbetsplatsen för kontrollmätningar och kan diskret utföra stora delar av vården själv i sin egen miljö med stöd från företagshälsovården eller en annan vårdaktör. Företaget drabbas inte av hög frånvaro eller kostnader för dyra vistelser på behandlingshem eller kliniker.

Previct® Alcohol är en medicinteknisk produkt och består av en liten, diskret alkoholmätare, en app samt en portal för vårdgivaren. Den anställda utför dagligen nykterhetstest med foto-id och jobbar i appen med sin digitala coach, som fungerar som stöd och motiverar till nykterhet mellan vårdkontakterna. Vårdgivaren kan följa all behandling på distans och ge individanpassat stöd när det behövs som mest. Du som arbetsgivare får (om du vill) direkt rapporter om till exempel test som inte utförts eller om alkohol detekteras. Du behöver aldrig oroa dig för att någon är påverkad på jobbet och utgör en risk för sig själv eller sina medarbetare.

På en modern arbetsplats vågar man ta tag i obekväma frågor och rädda en kollega. Previct® är ett fantastiskt effektivt verktyg som dessutom håller vårdkostnaderna nere.

Välkommen att höra av dig och tack för att du bryr dig!

Filmen om Previct WorkDet här är filmen om Previct® WorkAlkohol på jobbet är vanligare än man tror.
I Sverige finns det ca 250.000 personer med beroendeproblem i arbetslivet.

Kontakta oss

 

Undrar du över något?

Vill du komma i kontakt med oss, fråga om digital beroendevård, veta mer om Previct eller något helt annat? Ring vår support eller klicka bara på knappen.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.

Våra historier

Det här är historierna, våra historier. Vi som använder Previct®, i jobbet eller för att kämpa mot beroende. Det här är historierna om hur vi vinner små segrar varje dag, eller stora – som att till slut bli fri från beroendet. Det här är inga case. Det här är våra liv.

Loading…
Anton Liljedahl Support

Behöver du hjälp med något?

Det här är Anton. Han kan hjälpa dig om du har frågor eller funderingar om Previct Appen eller Vårdportalen eller så hjälper de dig vidare om du har andra frågor. Tveka aldrig att höra av dig, vår support tar hand om dig och dina frågor och det är kanske det som gjort att vår support i kundundersökningar får 4.8 stjärnor av fem möjliga, det gör oss genuint glada.

Öppet vardagar 8.00-17.00, eller mejla oss så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Telefon: 018-410 88 80

E-post: support @ kontigocare.com