Att sluta med alkohol är som att göra slut på ett förhållande.

Oftast ett långt och kärleksfullt förhållande.
Jag kunde uppleva en sorg i början på min nykterhet. Jag hade ju faktiskt gjort slut med den jag hade älskat mest under många år, alkoholen.
Alkoholen hade gått före min fru, den hade många gånger gått före mina barn, ja alkoholen hade varit mitt allt.
Det var jag och kung alkohol.
Därför så skrev jag ett brev till kung alkohol 8 månader in i min nykterhet för att tala om att nu var det definitivt slut mellan oss.

Brevet lyder så här:

”Hej!

Var ett tag sedan vi var tillsammans, närmare bestämt 8 månader sedan imorgon.

Har du saknat mig ?

Jag har iaf inte saknat dig det minsta, vill inte ha med dig att göra längre.

Jag stöter på dig rätt ofta, på affären, på bensin macken, i tidningar och i stort sett varje kväll på tv. Du står där med ditt inbjudande leende och vill bjuda in mig. Ibland kan jag faktiskt uppfatta att du står där med ditt leende i dricka hyllan på Willys med utsträckta armar och säger, kom och ta mig. Men det har du inget för, för nu är det slut på riktigt.

Jag stöter på dig på fester, kalas och konferenser, det gör mig inget att du är med där, bara du håller dig till dem som kan och vill umgås med dig på ett bra sätt.

Du behöver inte charma mig eller flörta med mig för nu är det definitivt slut mellan oss.

Håll dig till de som klarar av dig.

Jag har sett hur du förstört livet för många människor men mitt liv kommer du aldrig att få.

Kom inte och knacka på min dörr för hemma hos mig blir du inte insläppt. Spelar ingen roll om du tar upp allt kul och trevlig vi faktiskt har haft, jag kommer inte tillbaka Mina barn ska du vara väldigt försiktig med, jag har koll på dig så att du inte skadar dem, bara så att du vet En sista gång, NU ÄR DET SLUT din falska, starka och listiga jävel.”

Slut med alkoholen

För mig betydde det väldigt mycket att få skriva ned detta brev och verkligen få ett definitivt slut.

Brevet har jag sitter på en vägg, inte så jag ser det varje dag, men lite då och då för att påminna mig om att det faktiskt var jag som gjorde slut med alkoholen och inte den på mig. 😊

Håkan Böös