När jag blev nykter så trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna äta kräftor.

För mig så var kräftor så förknippat med alkohol , en kräftskiva utan snaps, starköl och fylla fanns inte i min värld.

Nu vet jag att det går alldeles utmärkt att äta kräftor utan att dricka alkohol till.

Vi är ett 10-tal nyktra alkoholister, vi var 4 från början men det tillkommer någon ny för varje år, som sedan 5 år tillbaka har kräftskiva kl 13 andra söndagen i augusti varje år.

Kräftskiva kl 13 en söndag ??????

Ja, det går alldeles utmärkt och det är mycket trevligare än de kräftskivor jag deltog i som aktiv alkoholist.

Vi har femkamp och frågesport, det är mycket skratt och idag vi skrattar med varandra istället för åt varandra. Sedan runt 18-19 tiden så sätter sig alla i sina bilar och åker hem.

Att slut drick kräver mod

En förändring upplevs ofta som skrämmande och det finns väl inget läskigare än att gå emot sin rädsla. Att sluta med alkohol efter många år av destruktivt drickande är en jätte stor förändring som krävs mycket mod.

Jag var ju tvungen att förändra nästan hela mitt liv. Jag gjorde små förändringar hela tiden i början på min nykterhet, det som inte upplevdes så jätteläskigt. Tog en annan väg till jobbet, bytte plats vid matbordet och en hel del annat.

Idag vet jag också att det går alldeles utmärkt att fira jul, midsommar och nyår nykter, funkar super bra. Eller att ha 4 veckors semester utan alkohol, det går till och med att resa på charter med all-inclusive utan att behöva dricka alkohol.

Idag ser jag det inte som att jag förändrat mitt liv utan snarare att jag har förbättrat det 😊

Håkan Böös