Previct Family hjälper hela familjen

Previct® Family

Hjälp och stöd
för hela familjen

Previct® Gamble

Previct Gambling

Hantera ditt spelsug »

Previct hjälp och stöd för hela familjen

Previct Family

Beroende påverkar inte bara den som dricker eller spelar för mycket, det påverkar hela familjen – men kanske mest av allt barnen. Previct Family ger en möjlighet för närstående till den beroende att få ta del av behandlingen genom att själva svara på måendefrågor och få stöd i sina upplevelser av att vara närstående till någon med beroendeproblematik. Previct Family hjälper behandlare att skapa en mer heltäckande bild av hur hela familjen mår och vilket stöd som kan behövas. Det är inte ovanligt att till exempel barn i en familj där någon är beroende far illa på sitt håll, och också behöver en kommunikationskanal till någon som kan stötta och hjälpa. Dessutom är det otroligt motiverande för den som är beroende att se att framstegen inte bara påverkar hen personligen utan att hens barns mående förändras på ett positivt vis.

Previct Family hjälper hela familjen

Previct Family är ett verktyg för hela familjen

Previct Family kan användas som verktyg när hela familjen befinner sig i kontakt med en behandlare eller en terapeut för att skapa en mer komplett bild av hela familjens mående, skapa tillit och nya positiva vanor och struktur i vardagen. Ett ovärderligt verktyg för att hjälpa en familj i kris.

Barn kan använda Previct Family

Vi får inte glömma bort att beroende ibland kommer med en rad allvarliga konsekvenser för barn i utsatta familjer. Det kan handla om allt från missade middagar till rent våld. Previct Family gör det möjligt för barn att inte bara berätta om sitt eget mående utan även larma i utsatta situationer, till exempel vid misstankar om en förälders återfall eller vid upplevd fara. Men det kan även handla om att veta att mamma eller pappa är nykter så man vågar ta med en kompis hem. Previct ger barn friheten att få vara barn.

Previct Family är vårt senaste tillskott

Previct Family är vår senaste familjemedlem men glädjande har ett stort antal kommuner redan visat intresse och påbörjat sin resa mot att stötta hela familjen.

Kontakta oss

Undrar du över något?

Previct har genererat hundra tusentals nyktra och fria dagar och har haft över tusentals användare och finns tillgänglig hos både offentliga och privata vårdgivare över hela Sverige och i fler andra europeiska länder. Hör av dig så hjälper vi dig vidare till din närmsta vårdgivare. Vill du komma i kontakt med oss, fråga om digital beroendevård, veta mer om Previct eller något helt annat? Ring vår support eller klicka bara på knappen.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.

Våra historier

Det här är historierna, våra historier. Vi som använder Previct®, i jobbet eller för att kämpa mot beroende. Det här är historierna om hur vi vinner små segrar varje dag, eller stora – som att till slut bli fri från beroendet. Det här är inga case. Det här är våra liv.

Loading…