Är du beroende av att spela?

Spelat för mycket?

Previct® Gamble
– när du riskerar
att förlora allt

Är du beroende av spel?

Hur vet man om man är beroende av att spela? När har man börjat spela för mycket? Det är inga lätta frågor att ställa sig. Det är inte heller frågor som är lätta att svara på. Men det faktum att du läser det här kan vara en fingervisning om att du själv uppfattar att du har problem. Testet nedan har några enkla frågor du kan ställa dig.

Det är lättare än någonsin att förlora allt

Idag är det lättare att spela om pengar än någonsin tidigare. Visst, spelberoende har alltid funnits, men det krävde faktiskt mer ansträngning att spela förr, eftersom spelen inte fanns i din ficka så fort du hade några minuter över. Att åka till en kapplöpningsbana kräver mer än att bara plocka fram mobilen. Att heja fram sitt lag eller sin häst tog också flera timmar, att bara trycka på en skärm går på sekunder. Dessutom är dagens kasinoappar utformade för att lura din hjärna att tro att du nästan vunnit när du har förlorat. Det är lätt att tro att man var nära, och att man kommer vinna om man bara trycker en gång till. Igen och igen.

Ett litet test: Kanske spelar jag för mycket? 

Kvinnor spelar lika mycket som män

Hur ser din bild ut av spelberoende?

Kanske har du bilden av att en spelberoende har lånat pengar av maffian och förlorat allt på en läggmatch i boxning. Vi lovar att det är ett betydligt vanligare scenario att pengarna inte räcker i slutet av månaden, och att man därför tar ett nytt sms-lån eller höjer sin spelkredit. Fråga dig varför spelbolagen ger dig 500 kronor att spela för om du stoppar in 100 kronor. Om du betänker att de är vinstdrivande företag är svaret enkelt – du kommer att förlora mer än 600 kronor. Antagligen mycket, mycket mer.

Det är inte fel att söka hjälp

Previct Gamble är en app som stöttar dig när du vill spela mindre

Previct Gamble är en app i din telefon, ett stöd när du har en önskan om att spela mindre. Previct kopplar samman dig och din behandlare eller coach och tillsammans formulerar ni en plan för hur du ska spela mindre. Du svarar dagligen på frågor om ditt spelande, registrerar mående, får stöd att skapa nya positiva beteenden och stöd vid sug, hantera tankefällor och känslor av din helt egna spelnykterhetskompis i mobilen. Vårdgivaren får lättöverskådlig information om hur det går för dig och kan stötta dig med dina utmaningar där du befinner dig.

Previct Family

Orolig för en anhörig som spelar för mycket?

Har du någon i din närhet som dricker eller spelar för mycket? Börjar du oroa dig för att det håller på att gå över gränsen? Eller kanske har det redan gjort det? Första steget för att hjälpa någon är att våga prata, men det kan kännas som ett väldigt svårt steg att ta. Var och hur ska man börja? En bra start är att berätta för personen var de kan vända sig för att få råd och stöd.

Kontakta oss

 

Vill du veta mer om Previct eller hur man kan få en?

Previct finns tillgänglig hos både offentliga och privata vårdgivare över hela Sverige och i fler andra europeiska länder. Hör av dig så hjälper vi dig vidare till din närmsta vårdgivare. Klicka på knappen för att öppna ett formulär, skicka in det så återkommer vi till dig så snart som möjligt eller slå oss en signal så berättar vi mer. Självklart kan du vara anonym i ditt samtal med oss och dina kontaktuppgifter raderas så fort vi kontaktat dig.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.