Previct hjälper dig med skadligt spelande

Previct® Gambling

Hjälp att hantera ditt
skadliga spelande

Previct - hjälp med ditt skadliga spelande

Previct Gambling

Previct Gambling hjälper dig att hantera ditt skadliga spelande. Det är ett digitalt stöd byggt på en mobilapp som är sammankopplad med din behandlares digitala plattform. Previct Gambling ger dig stöd och uppgifter som dagligen hjälper dig att bekämpa behovet av att spela. Ju mer du använder appen, desto mer information samlas om ditt beroendebeetende och på så sätt kan ditt stöd finslipas och bli ännu bättre anpassat för just dig. Det ger också behandlaren möjlighet att tidigt se om ett återfall är på väg och kan stötta dig i just dina utmaningar. Du får hjälp att skapa struktur i vardagen som ger nya, positiva rutiner och mönster, samt öka din förståelse för känslors påverkan på agerande eller hur tankefällor uppstår och hur du kan stoppa dem. Plattformen ska främst fungera som komplement till pågående KBT-, MI-, ACT- eller CRA-behandling. Men Previct hjälper dig också att snabbt komma i kontakt med din behandlare om spelsuget skulle bli för starkt. Som beroende är det viktigt att förstå hur upptrampade stigar och invanda mönster är lätta att falla tillbaka till. Previct skapar en ny, positiv struktur i din vardag och hjälper dig att hitta en ny väg framåt.

Det är enkelt att använda Previct Gambling

Du och din vårdgivare sätter tillsammans upp en plan och en tydlig målbild. Nästa steg är att du laddar ner appen till din mobil. Nu är ni sammankopplade och redo att börja.

I appen utför du också en rad dagliga uppgifter som hjälper dig att bryta negativa mönster och hjälper dig att skapa nya positiva vanor i livet. Previct fungerar som en länk mellan dig och din behandlare – du kan alltid får hjälp, när du behöver den som mest.

Resultaten från dina uppgifter och de mående-frågor du svarar på i mobilen ligger till grund för framtida samtal mellan dig och din behandlare. Previct hjälper även till att förutse återfall vilket gör dem enklare att förhindra.

Previct Gambling fungerar överallt

Previct Gambling skapar förtroende

Du kan själv välja om fler ska än din behandlare ska se resultatet av dina tester. Du kan till exempel välja att dela dem med familjen, nära och kära eller din arbetsgivare. Previct hjälper dig att reparera förlorade förtroenden och stärka tilliten.

Previct Gambling ger ett dagligt stöd

Previct är ett beteendeterapi-baserat stöd i vardagen Du och din behandlare tar tillsammans fram uppgifter, övningar och vägledning som är personligt anpassad för dig och dina behov. I appen får du dagligen svara på måendefrågor och du får stöd och råd om hur du ska fortsätta vara spelfri. Blir suget för starkt finns också en hjälpknapp som sätter dig i direkt kontakt med din behandlare eller en utvald anhörig. Du är unik och därför behöver vården utgå från det också. Vår ny teknik ger dig helt nya förutsättningar för personligt stöd. I Previct du jobba med mående-emojis, korta peppande videos, pratar in dagboksinlägg eller uppskattar ditt mående med färg och siffror. Alla blir vi glada över att få positiv återkoppling, i appen utmanar du dig själv och får hejarop som belöning från din vårdgivare direkt i appen.

Previct är modern, kreativ vård

Previct Gambling fungerar var du än är

Om din mobil har täckning fungerar Previct. Du kan vara på semester, på jobbet eller i hemmet – allt ryms i appen. Din dagliga positiva beteendeförändring kan fortgå var du än är, och din behandlare är aldrig längre bort än ett SMS.

Ett litet test: Kanske spelar jag för mycket? 

Vårdgivare

Vi hjälper vårdgivare att hjälpa

Previct är ett verktyg som håller på att revolutionera beroendevården. Du får information om din patients mående i realtid och hjälp att förutse återfall innan de sker. Previct ger också möjligheten för tätare och snabbare interaktioner och möjligheten att involvera hela familjen i behandlingen. Du får ovärderlig kunskap och patienten får ett dagligt hjälp genom beteendeterapi, en väg till ett djupare och och mer konstruktivt behandlingssamtal.

Kontakta oss

Vill du veta mer om Previct eller var du kan få en?

Previct finns tillgänglig hos både offentliga och privata vårdgivare över hela Sverige och i fler andra europeiska länder. Hör av dig så hjälper vi dig vidare till din närmsta vårdgivare. Klicka på knappen för att öppna ett formulär, skicka in det så återkommer vi till dig så snart som möjligt eller slå oss en signal så berättar vi mer. Självklart kan du vara anonym i ditt samtal med oss och dina kontaktuppgifter raderas så fort vi kontaktat dig.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.
Anton Liljedahl Support

Behöver du hjälp med något?

Det här är Josua. Han kan hjälpa dig om du har frågor eller funderingar om Previct Appen eller Vårdportalen eller så hjälper de dig vidare om du har andra frågor. Tveka aldrig att höra av dig, vår support tar hand om dig och dina frågor och det är kanske det som gjort att vår support i kundundersökningar får 4.8 stjärnor av fem möjliga, det gör oss genuint glada.

Öppet vardagar 8.00-17.00, eller mejla oss så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Telefon: 018-410 88 80

E-post: support @ kontigocare.com