Previct Mind är en behandling mot psykisk ohälsa

Previct® Mind

Psykisk ohälsa syns inte alltid på utsidan.

Previct Mind gränslös terapi

Previct Mind – vi kallar det gränslös terapi.

Previct Mind är ett modernt verktyg som används som stöd vid behandling av psykisk ohälsa. Previct Mind möjliggör att vården kan ges i små dagliga doser i hemmiljö och utföras av patienten själv. Verktyget fungerar som ett komplement till terapi, oberoende av behandlingsform, och ger behandlaren insikter om vad som händer mellan besöken, utan att din arbetsbörda blir större. Som patient löser du dagliga uppgifter, berättar om ditt mående och får stöd i just dina utmaningar. Tack vare den täta interaktionen blir terapisamtalen tydligt förankrade i patientens vardag, för samtidigt som behandling ges skapas en tydlig bild av individens utmaningar och framsteg. För ökad inkludering erbjuder Previct Mind möjligheten att jobba med färg, emojisar och enkla skattningsskalor. Patienten kan också prata in dagbok och se korta små informationsfilmer.

Stöd när det behövs som mest.

Du som behandlare kan också själv kliva in på distans och ge stöd när det behövs som mest. Som behandlare skapar du enkelt individuella vårdplaner och följer sedan dina patienters utveckling i Vårdportalen, vilket ger insikter och kunskap som hjälper dig att prioritera rätt individ i rätt tid. Med Previct blir vården effektivare, mer tillgänglig och mätbar – en digital väg till en mänskligare vård.

Previct eHealth

Previct eHealth – en plattform för att må bättre.

Previct är en etablerad digital plattform i kampen mot beroende och psykisk ohälsa som patienter alltid bär med sig i mobilen. Plattformen är nyskapande i hur vi analyserar stora mängder data. Previct består av en rad olika verktyg som tillsammans bildar ett stöd i kampen mot beroende, psykisk ohälsa och samsjuklighet – inte bara för patienten utan även för familj och närstående.

Previct Mind i 3 enkla steg

Behandlaren och patienten skapar tillsammans en personligt anpassad vårdplan. Med mobilen är ni nu sammankopplade och redo att börja.

Patienten kan i sin hemmiljö få stöd och hjälp med just sina utmaningar och skapa positiva rutiner i vardagen, rapportera mående och ångest, skriva dagböcker och få lättillgänglig återkoppling.

Resultaten av den dagliga interaktionen med appen ger ett bättre och mer omfattande underlag för ett djupare och mer konstruktivt samtal mellan behandlare och patient.

Psykolog Henrik Wiman

Psykologen Henrik flyttar in i Previct-appen.

Hej! Jag heter Henrik Wiman, psykolog och föreläsare och undervisar om psykisk hälsa för allmänheten. Till vardags jobbar jag inom primärvården i Uppsala. På fritiden driver jag Sveriges största psykologkonto, @psykologenhenrik. I mitt samarbete med Kontigo jobbar jag med att ta fram lättillgängligt vårdmaterial och fylla Previct med allt stöd man kan tänkas behöva när man fajtas med beroende.

Jag bidrar med min kunskap och delar med mig av tänkvärdheter och livspepp. Dessutom kommer jag försöka inspirera alla er som jobbar runt om i landet med Previct på olika sätt som webinarier, föreläsningar, och annat matnyttigt. På grund av min cancer i tonåren vet jag hur det känns när livet är tungt. Samtidigt har den erfarenheten lärt mig att livet bör tas med en stor nypa salt. Jag tror starkt att psykologisk kunskap bör ges lättförståeligt, tillgängligt och med rätt dos humor.”

Previct ger möjlighet att följa upp mående-frågor

Jämlik och kreativ vård

Vi har alla olika förutsättningar för hur vi tar till oss information och hur vi vill kommunicera. Vi tror att det bästa sättet att skapa långsiktiga förändringar utgår från individens förutsättningar. Ingen ska stängas ute från bra vård för att man till exempel inte kan läsa eller skriva. Därför har vi lagt mycket kraft på att använda teknikens alla möjligheter till en jämlik och inkluderande vård. Previct ger möjligheten att kommunicera med emojisar, se en video istället för att läsa, fånga känslor med knapptryckningar och möjligheten att läsa in hur du mår istället för att skriva. Som behandlare har du själv möjligheten att vara kreativ och hitta bästa sättet att kommunicera med dina patienter.

Maria Sjölund

Vi är pionjärer inom digital beroendevård, där vi idag har kontrakt med över hälften av den öppna kommunala beroendevården i Sverige och Finlands största beroendevårdsaktör, och snart är vi även på väg in i Holland. Previct började som ett verktyg mot alkoholberoende. Förhoppningsvis kan vi snart tackla såväl drogberoende som psykisk ohälsa och samsjuklighet.
 
Det känns därför extra roligt att vi nu är redo att ge vården och alla som kämpar med psykisk ohälsa nya möjligheter.”

Maria Sjölund, Försäljningschef

 
Kontakta oss

Undrar du över något?

Vill du komma i kontakt med oss, fråga om digital beroendevård, veta mer om Previct, eller något helt annat? Ring vår support eller klicka bara på knappen.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.
Digitala biomarkörer

Lång erfarenhet av digital vård.

Med Previct Alcohol blev vi på Kontigo Care först i världen med att ta fram digitala biomarkörer för alkoholberoende, vilket gör att att vi idag kan förutsäga återfall redan innan de inträffar. Våra patent för digital alkohol- och drogdetektion är idag helt unika, och nu strävar vi efter att kunna erbjuda samma hjälp vid psykisk ohälsa.

Vår plattform Previct har vunnit ett flertal prestigefyllda priser – redan 2018 tog vi hem eHealth Award för Nordens bästa eHälsolösning. Det är något vi är riktigt stolta över.

 

 

Några andra utmärkelser vi vunnit genom åren.

Horizon
Smart Industry Awards
Swedish Mobile Awards
Nordic Startup Awards
Swedish Embedded Award
Bona Postulata
Anton Liljedahl Support

Behöver du hjälp med något?

Det här är Josua. Han kan hjälpa dig om du har frågor eller funderingar om Previct Appen eller Vårdportalen eller så hjälper de dig vidare om du har andra frågor. Tveka aldrig att höra av dig, vår support tar hand om dig och dina frågor och det är kanske det som gjort att vår support i kundundersökningar får 4.8 stjärnor av fem möjliga, det gör oss genuint glada.

Öppet vardagar 8.00-17.00, eller mejla oss så återkommer vi till dig så fort vi kan.

Telefon: 018-410 88 80

E-post: support @ kontigocare.com