Previct i TV4

Håkan Böös alkoholism påverkade hela familjen. Så till slut anmälde hans syster honom till socialen och då kom vändningen: Han fick bli testpatient på en app, där han bland annat lämnade tre alkotest per dygn. Här berättar han och dottern Matilda Böös hur tillvaron förändrades med den nya tekniken. ”Matilda kunde somna tryggt och veta att pappa inte hade druckit”.

Se hela inslaget: här!

Vill du hjälpa en anhörig som har problem med beroende?

Har du någon i din närhet som dricker eller spelar för mycket? Börjar du oroa dig för att det håller på att gå över gränsen? Eller kanske har det redan gjort det? Första steget för att hjälpa någon är att våga prata, men det kan kännas som ett väldigt svårt steg att ta. Var och hur ska man börja? En bra start är att berätta för personen var de kan vända sig för att få råd och stöd.

Kontigo Care har utvecklat Previct

Missbruksproblematik är ett växande problem. Kostnaderna för samhället är skyhöga, men det är ändå inget i jämförelse med kostnaden som familjer betalar i form av onödigt lidande. Previct är en digital plattform för beroendevård som med hjälp av nykterhetstester i realtid och avancerad beteendeanalys hjälper vården att tidigt identifiera återfall, förbättra terapisamtalen och effektivisera behandlingen.