Välkommen till Sommarträning i Previct

Den 22/6 kl. 15.00 – 15.45 är du och dina kolleger inbjudna till sommarträning på Teams!
Meddela mig eller din kontaktperson om du tänker närvara. Länk till utbildningen;

Klicka här för att delta i mötet.

Semestern närmar sig med stormsteg och för många innebär det en längtan till att koppla av från rutiner och soliga, fina dagar på stranden… Men för andra innebär det något helt annat. De som lever med ett beroende vet att denna tid är långt ifrån ”fri från rutiner”! Någon som gått i behandling tidigare berättade för mig att Juli månad hade varit så ångestfylld, eftersom Öppenvården stängde ner för semester. Och tyvärr tar inte beroendesjukdomar semester.

Vi kommer därför att erbjuda extra träning till er som jobbar med Previct och de som tar hand om era klienter i sommar. Vi visar hur ni kan stärka upp stödet för era klienter när många av er tar semester. Det är viktigt att det alltid finns någon som kan bemanna Previcterna i er verksamhet. Träningen är även perfekt för dig som nyanställd eller som behöver lite repetition.

Exempel på vad vi kommer att gå igenom vid sommarträningen är;

 Organisera sommaren: planera redan nu vem eller vilka som följer upp klienter i Previct under sommaren. Vilka klienter skulle vara i behov av lite extra stöd? Finns det familjer som behöver trygga upp familjesituationen då sommarlovet är en utsatt period.

Jour med Previct: Med Previct kan man även tänka sig ha ”jour” och sköta mycket hemifrån. Till exempel ett sms i rätt tid, en ny hälsning efter utfört nykterhetstest, en länk till bra text/film eller övning kan vara det som gör skillnaden. Konkreta tips tas upp på träningen.

Stöd via Stolt och Nykter: Facebookgruppen Stolt och Nykter med Previct presenteras. I denna grupp stöttar och hjälper klienter varandra alla dagar året om.

 Återfallsvarning: kort genomgång av prediktioner i Previct.

Bästa sommaren till er alla önskar hela gänget på Kontigo Care!

Anmäl dig här.

 

Region Norr:
Kim Hedelin Nilsson
Kim.hedelin-nilsson@kontigocare.com

Region Mitt:
Linda Pampman
Linda.pampman@kontigocare.com

Region Syd:
Anita Dreilick
Anita.dreilick@kontigocare.com