Vad gör man när någon kommer full till jobbet? Se hela vårt webbinarium.

Den frågan hoppas de flesta företag och chefer att man inte behöver besvara, eller hur?
Men sanningen är den att du som chef eller företagsledare med ganska stor sannolikhet kommer behöva agera på just det eller en misstanke om ett pågående alkoholmissbruk, eftersom det tyvärr är ett mycket vanligt problem.

25-30% av all sjukskrivning och 25% av alla arbetsplatsolyckor är kopplad till alkohol/drogberoende
22% uppger att en kollega har luktat sprit på arbetstid
Hela 14% har upplevt en kollega som varit berusad på arbetsplatsen.

Att inte agera innebär att du tar en stor risk avseende olyckor, varumärke och höga kostnader. Men framför allt handlar det om att hjälpa en kollega och vi skulle vilja ta det ett steg till, att du som chef faktiskt kan rädda livet på en medmänniska/medarbetare.

Hur ser man det man inte vill se och vad gör man?
Tekniksprång, forskning och digital vård möjliggör att man nu kan ge både tids- och kostnadseffektiv beroendevård på hemma-plan. Är du en nyfiken och modig chef som vill göra skillnad både för en kollega och medmänniska och vill skapa en öppen och hållbar arbetsplats, samtidigt som du göra stora besparingar?

Klicka här för att se webbinariumet på Youtube.

 

Vi vill hjälpa dig att göra det svåra lätt och erbjuder därför ett kostnadsfritt Webinar
Lyssna in Håkan Böös, chef, kollega, pappa, bror och nykter alkoholist som ger dig mer kunskap om beroende på arbetsplatsen. Du kommer även få möta Anna legitimerad sjuksköterska ansvarig för digital beroendevård och fil dr Marcus Söderqvist ansvarig för Previct Work, ett helt nytt digitalt koncept för beroendevård på arbetsplatsen.

Previct Work – du vet att din kollega är nykter

Previct Work består av tre delar: en diskret alkoholmätare, en mobilapp och digitala vårdmöten med legitimerade sjuksköterskor som har specialistkompetens inom beroendevård. Dagligen utförs nykterhetstester med blåsaren via appen och resultatet skickas till vårdgivaren. Om en avvikelse skulle inträffa, det vill säga att användaren har druckit, syns detta genast. Även du som arbetsgivare kan välja att direkt få meddelande om en avvikelse. Detta har visat sig vara ett effektivt sätt att bygga upp förlorade förtroenden. Förutom att göra nykterhetstester jobbar användaren i appen med en skräddarsydd vårdplan som består av övningar, uppgifter, måendefrågor och motivation – allt steg mot en långsiktig beteendeförändring. Din kollega får kontinuerlig hjälp online under resan mot en nykter vardag. Med hjälp av avancerad AI kan plattformen förutse återfall så att de kan stoppas innan de sker.

Läs mer här!

Om du inte önskar få inbjudningar eller information från Kontigo Care framöver meddela detta till: maria.sjolund @ kontigocare.com