KOntigo Care revolutionerar beroendevården

 

 

Det är vi som är

Kontigo Care

Kontigo erbjuder en modern beroendevård med nykterhetstester i realtid

Kontigo Care har utvecklat Previct

Missbruksproblematik är ett växande problem. Kostnaderna för samhället är skyhöga, men det är ändå inget i jämförelse med kostnaden som familjer betalar i form av onödigt lidande. Previct är en digital plattform för beroendevård som med hjälp av nykterhetstester i realtid och avancerad beteendeanalys hjälper vården att tidigt identifiera återfall, förbättra terapisamtalen och effektivisera behandlingen.

Kontigo Care är ett Uppsalabaserat forskning och utvecklingsföretag som grundades 2013. Sedan start har vår målsättning varit att revolutionera beroendevården med digitala lösningar i absolut framkant. Vi insåg tidigt att en modern, human behandlingsvård är digital. Vi är agila, nyfikna och visionärer och som vårt namn antyder på spanska – Kontigo – med dig, vill vi vara en naturlig del in i framtidens vård.

Plattformen som idag genererat hundra tusentals nyktra och fria dagar och har haft över tusentals användare finns tillgänglig hos både offentliga och privata vårdgivare över hela Sverige och i fler andra europeiska länder.

Digital beroendevård

Previct är en nykterhetskompis som du kan ha med i fickan

Previct följer alltid med användaren, liten nog att få plats i en ficka. Det öppnar upp möjligheten för behandling att ske i hemmet, på arbetsplatsen eller till och med på resan.

Kontigo Cares plattform möjliggör prediktion vilket gör att återfall kan identifieras tidigt och i vissa fall undvikas helt. Det är inte bara en stor fördel för användaren, som får friheten att leva ett liv som vanligt. Även de samhällsekonomiska fördelarna är stora: sjukskrivningarna blir färre och antalet inläggningar på behandlingshem minskar. Både samhälle och individ är vinnare med en ny, effektiv digital beroendevård.

Kontigo Care vann eHealth Awards 2018

Kontigo Care vann eHealth Awards 2018

Utmärkelsen är baserad på regeringens och SKL’s ”Vision e-hälsa 2025”, enligt vilken Sverige skall vara världsledande i eHälsa år 2025. Här är juryns motivering:

”Kontigo Care levererar en produkt i linje med Vision e-hälsa 2025. Deras digitala lösning medför fördelar för patienten, anhöriga, vårdgivare och organisation, samt för samhället i stort. Ett utbrett problem adresseras, vilket leder till förbättrad behandlingskvalitet för en stor patientgrupp. Vinnaren bidrar även till att den nationella ambitionen om mer engagerade patienter och en jämlik vård kan uppnås. Lösningen är mycket skalbar och har stor potential för andra användningsområden inom vården.”

Några av de utmärkelser vi vunnit genom åren.

Horizon
Swedish eHealth Award
Smart Industry Awards
Swedish Mobile Awards
Nordic Startup Awards
Swedish Embedded Award
Bona Postulata
ISO 13485:2016

Kontigo Care är certifierade för din trygghet

Kvalitet och säkerhet är viktigt för oss och vi är ISO certifierade enligt ISO 13485:2016.

Kolibri logo

En stor liten fågel

Kolibrin i vår logga är den lilla fågeln med de storartade egenskaperna. Den anses tillhöra elementet luft och luft är associerat med intelligens, logik och en förmåga att kunna se helheten. och är dessutom stark förknippad med frihet, framtidstro och förmåga att kunna åstadkomma det som tycks vara omöjligt.

Prata med våra säljare

Anita Dreilick

Distrikt Syd

Anita Dreilick

Kundansvarig

Telefon: 0728 55 77 55

E-post: anita.dreilick @ kontigocare.com

Ann-Christine Ceder

Distrikt Mellan

Ann-Christine Ceder

Kundansvarig

Telefon: 0728 55 77 11

E-post: ann-christine.ceder @ kontigocare.com

Maria Sjölund

Sverige

Maria Sjölund

Försäljningschef

Telefon: 0728 55 77 22

E-post: maria.sjolund @ kontigocare.com

Kontakta oss

Undrar du över något?

Vill du komma i kontakt med oss, fråga om digital beroendevård, veta mer om Previct, eller något helt annat? Ring vår support eller klicka bara på knappen.

Kontakta mig. Jag vill veta mer.

 

Investor relationship

Det går att investera i Kontigo Care

Kontigo Care är ett Uppsalabaserat företag som introducerades på NASDAQ First North 2015. Sedan start har vår målsättning varit att revolutionera beroendevården med digitala lösningar i absolut framkant. Vi insåg tidigt att en modern, human behandlingsvård är digital.